Misbruik van keurmerk ritregistratie

Eind 2020 werd SKRRS geattendeerd op het feit dat een softwareleverancier die ritregistratie aanbiedt, ten onrechte gebruik maakte van het keurmerk Ritregistratiesystemen. Op haar website gaf zij aan te voldoen aan de eisen van de Belastingdienst én aan de eisen van keurmerk Ritregistratiesystemen. Het betrof hier een leverancier die niet aangesloten was bij  Stichting Keurmerk Ritregistratiesystemen.

De leverancier was van mening dat zij het recht had om aan te geven dat haar product ‘voldoet aan de eisen van het Keurmerk Ritregistratiesystemen’. Ondanks een herhaaldelijk schriftelijk verzoek om deze tekst van de website te halen werd hier geen gehoor aan gegeven. Uiteindelijk heeft dit tot een procedure geleid.  De rechter heeft op 26 april 2021 uitspraak gedaan en heeft SKRRS in het gelijk gesteld.

Gebruik keurmerk Ritregistratiesystemen

Keurmerk Ritregistratiesystemen is een gedeponeerd certificeringsmerk van SKRRS. Alleen door SKRRS gecertificeerde keurmerkhouders mogen het keurmerk gebruiken en vermelden op hun website voor het product waar zij het keurmerk op gekregen hebben. Het keurmerk wordt niet aan een leverancier uitgereikt, maar is gekoppeld aan een product van de leverancier. Producten met het keurmerk voldoen aan de eisen van de Belastingdienst en aan de strengste regels met betrekking tot privacy en fraudebestendigheid. Bij misbruik van ons logo en/of ons certificeringsmerk zullen we altijd actie ondernemen.


Lees hier de uitspraak van 26 april 2021.

Certificaat controleren

Controleer uw certificaat